Søvnproblemer

Mange mennesker lider af søvnløshed og har problemer med at falde i søvn eller vågner flere gange i løbet af natten (insomnia). I USA lider en tredjedel af befolkningen af insomnia. Insomnia indvirker ikke kun på nattesøvnen, men giver også problemer om dagen, hvor det fører til træthed og koncentrationsbesvær.


Det er nemt at regne ud, at en dårlig nattesøvn fører til træthed om dagen. Spørgsmålet omkring hvorfor mennesker får søvnproblemer er derimod sværere at besvare.

Tæt på næsten alle mennesker vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve at være plaget af søvnproblemer. Problemer med at falde i søvn og søvnløshed i løbet af natten kan have mange forskellige årsager, men i de fleste tilfælde ligger der ingen underliggende, svære kropslige eller psykiske sygdomme til grund. En ægte parasomnie, der behøver behandling, defineres som en person, der "lider af søvnløshed med alt for få timers søvn eller søvn af meget ringe kvalitet over et længere tidsrum". Dog skal man huske, at alder spiller en rolle, idet ældre mennesker ofte sover mindre uden at det nødvendigvis behøver at have en negativ indvirkning, men simpelthen af den årsag, at de ikke behøver mere søvn.

Das Akva Wasserbett trägt häufig dazu bei, Schlafprobleme in den Griff zu bekommen und entspannt aufzuwachen. Die meisten, die bereits ein Wassermatratzensystem ihr eigen nennen, registrieren, dass sie schneller einschlafen, intensiver schlafen und innerhalb kürzerer Zeit erholter aufwachen. Durch die Erwärmung der Wassermatratze steigt man direkt in ein körperwarmes Bett, was das Einschlafen stark beschleunigen kann, denn es wird nicht erst der Stoffwechsel angeregt, um ein kaltes Bett mit eigener Energie aufzuwärmen.
En seng bør konstant være opvarmet til mellem 27 - 30° C. Temperaturen på vores ydrehud ligger konstant på mellem 27 og 28° C. Med en vandseng kan du indstille temperaturen og nyde en behagelig nedkølende effekt om sommeren og en dejlig varm temperatur om vinteren. Den let vuggende og svævende fornemmelse giver afslapning til sjælen og når man synker ned i den varme vandseng giver det en følelse af tryghed. 

På en almindelig madras, som enten er for hård eller for blød, opstår der trykpunkter, der tvinger kroppen til at skifte soveposition op til 80 gange i løbet af natten. En dyb og afslappende søvn kan derfor bedre forekomme, når søvnfaserne forlænges (f.eks. den dybe søvn), hvor mange vækst- og regenereringsprocesser finder sted. Med en Akva vandseng kan du reducere antallet af skiftende stillinger til en tiendedel, da der ikke opstår nogle kritiske trykpunkter på kroppen. Du mærker ingen belastning på knogler, led og hud.

Således kan problemer med at vågne uudhvilet og problemer med smerter i bevægeapparatet forebygges og indtaget af sovemedikamenter dermed reduceres.
 
Da vandet i madrassen ikke kan optage nogle magnetiske strålinger, isolerer den neutrale Akva vandmadras imod elektromagnetisk stråling fra neden. Vandmolekylerne er i konstant bevægelse og er derfor ikke modtagelige for magnetisk stråling. Det er en kæmpe fordel, hvis der f.eks. er meget elektronik under gulvet eller i etagen under dig, eksempelvis en garage med en parkeret bil i. Metallet og bilelektronikken skaber stærke magnetfelter.
Søg