Liggesår (Decubitus)

Når man ligger på en Akva vandseng fordeles trykket ensartet på kroppen og den trykaflastende virkning gør, at sår heler nemmere og udvikling af nye sår kan forebygges. Med en vandseng undgår man et for højt vedvarende tryk på kroppen, som kan beskadige de fineste kapillarer i huden. Typisk opstår et sådant tryk i hælområdet, hvor der forekommer det procentuelt største tryk på en kun meget lille overflade.


På en vandseng undgår man at ydrehuden udsættes for det kritiske tryk på ca. 28 mm hg og blodcirkulationen kan dermed løbe uhindret ud i selv de tunge kropsdele.

Vandsengen anvendes med stor succes til behandling af Decubitus ved paraplegikere, patienter med slagtilfælde, patienter med rygskader og geriatriske patienter samt sengeliggende patienter og anvendes bl.a. også til handicappede. Brugen af vandsengen gør det mindre kritisk at vende patienten hele tiden, hvilket er en kæmpe aflastning både for patienten/den handicappede og plejepersonalet.

ProActive tilpasser sig altid kroppens konturer lydløst og naturligt

De konventionelle vekseltryk sengesystemer er pga. larmen fra kompressoren ikke altid behagelige for patienten. Herudover er der ikke tale om ægte trykaflastning, idet trykket blot vandrer under den liggende fra kammer til kammer. Disse sengesystemer er endvidere op til mange gange dyrere end vores vandmadrasser.
Forebyggelse af decubitus

For langtidssengeliggende anbefaler Akva det fleksible ProActive madrassystem med vandkerne og justerbar underfjedring. Akva ProActive kombinerer vandets trykaflastende egenskaber med en justerbar sengeramme, hvilket giver brugeren en mærkbart forbedret livskvalitet.

Søg