Husstøvsallergi

For mange mennesker ser hverdagen sådan ud: øjnene løber, hævede slimhinder eller hududslæt. Flere og flere lider af folkesygdommen allergi henholdsvis husstøvsallergi.

Et af hovedargumenterne for at vælge en Akva vandseng er uden tvivl sengesystemets perfekte hygiejne. Tekstiler og madrasvinyl opfylder de høje krav for Öko-Tex Standard 100 certificering, dvs. at vandsengen ikke kun er hygiejnisk, men tilmed også fri for sundhedsskadelige stoffer.
En madras optager ca. 1000 liter sved i løbet af 6 år. Alene af hygiejnemæssige årsager er dette grund nok til at skifte sin seng hvert 6. eller 10. år. I modsætning til en almindelig madras, kan man opretholde vandmadrassens høje hygiejnestandard år efter år ved at vaske sengebetræk og rengøre den allergivenlige vinyloverflade.


På en almindelig madras giver hudpartikler og hår næring til husstøvmider, men på en vandmadras kan disse nemt fjernes fra den uigennemtrængelige overflade på madrassen. Herudover giver vandmadrassen et tørt og varmt soveklima.

Pga. den opstigende varme er vandmadrassen altid fri for fugt og der er således intet vækstgrundlag for skimmelsvamp og husstøvmider, som er nogle af de hyppigste årsager til allergi.

Akva tilbyder også Baby- og børnevandsenge. Baby- og børnesenge er et af de steder, hvor der især kan forekomme forskellige sygdomsfremkaldende og ligefrem farlige svampe og bakterier, fordi en børnemadras ofte bliver mere beskidt uden at kunne vaskes helt ren. 

Søg